mandag 14. mars 2011

Årets skreifiske er i gang!

Det har blåst kuling og storm i flere uker. Ja, opptil flere måneder vil enkelte på yttersia hevde. Og det har jammen vært mye dårlig vær i år om man ser på vindstyrke.

I takt med nye kulinger og et par stormer med kast opptil orkan styrke økte også fiskesuget dramatisk, både hos undertegnede og andre. Så, mot slutten av denne uka, så det endelig ut til at kulingen skulle minke. Det var meldt minking til sørlig eller skiftende bris, så vi tenkte at at vi skulle gi det et forsøk og lure oss ut på Malangsgrunnen. Vi var dog veldig i tvil ettersom det på onsdag hadde vært sterk storm med orkan i kastene og bølgehøyder godt over 10 meter. Vel, vi fant ut at nok var nok, nå ville vi ut og fiske.
Ved midnatt møtte vi opp på kaia i Tromsø, der Cato sto klar til å ta imot oss. Etter å ha fått ombord alt pikkpakket (omtrent et flyttelass), satte vi kursen mot yttersia og Lauklines.

Det var stjerneklart og på himmelen kunne vi se et nordlys som jeg aldri har opplevd tidligere. Lyset var overalt, i alle retninger. Spektakulært rett og slett.



Vanskelig å få klare bilder fra en båt i bevegelse. Foto: Truls C. Olsen

Utpå nattmorran var vi framme på Lauklines og det ble et par-tre timers søvn. Grytidlig neste morgen, og fortsatt overtrøtte, begynte ferden ut mot yttersia og Malangsgrunnen. Det blåste frisk bris da vi gikk ut og det skulle vise seg å være en del gammel sjø på ferden. Vi var alle sjøvante, så det gikk greit.
Da vi ankom fiskeområdet rundt kl. 09.00 var vi selvsagt enormt spente på hvilke resultater fisket ville gi.



Kim og Marcus klare for fight med storskreien. Foto: Truls C. Olsen



Sola dukket opp over fjellene og bidro til at det etterhvert ble rene påskestemningen på havet. Sjøen og vinden minket også gradvis.

Første nedslipp og Truls sitter i fisk:



En herlig følelse. Fisken var ikke så stor, men første skreien gled over rekka.



Kim med en fin torsk og skipper Cato er fornøyd.



Det ble en ok start på meg også med denne torsken.



Bengt kjører fisk!




En flott torsk på 14 kg.



Marcus starter også årets skreifiske på godt vis



Kim med en ny pening



Det ble som nevnt rene påskestemningen etterhvert og flotte forhold på havet.



Truls solbader..

Jeg får dagens sålangt største på 16,5 kg:
    


Noe blodig, men her var det matauk.

Marcus får et ordentlig tungt napp som viser seg å være en dublé:



18 og 8 kg, en fin fight.



Kims største for dagen var drøye 14 kg. 

Bakpå hekken ser vi at Bengt står med stanga i flex og han sliter med noe svært. Etter en forholdsvis lang fight til torsk å være kan vi se en fisk i overflata som overgår alt vi har fått tidligere denne dagen.

Bengt er i ekstase og vil rett på vekta:



Bengt har fisket mye og satset hardt i sin sportsfiskekarriere. Tidligere har han fått utallige torsk på 18 og 19 kg, men han har aldri klart å bryte 20-kilosgrensa. Så derfor var det veldig fortjent at han klarte dette, og ikke bare var den over tjue...



Den var også over 30! Kontrollveiing på land bekreftet dette, 30,6 kg, soleklar ny pers og kaffetorsk. Gratulerer så mye Bengt!



Litt av en vom på denne fisken...

Det skulle bli pers også på Truls denne dagen:



En fin torsk på drøye 14 kg. Grattis!



Like etterpå ble det en ny bra torsk på Bengt, 17 kg.


Det var en flott tur på Malangsgrunnen og med en fantastisk toppfisk fra Bengt. Likevel hadde vi håpet på enda flere store og et høyere snitt på fisken. Mengdemessig var det også noe under pari.. teorien var at fisken hadde blitt presset ned i kantene av grunnen p.g.a. den siste stormen.

Vel vel, lite visste vi i Team Sluk om hva som ventet oss 2 dager senere...



To be continued.

2 kommentarer:

  1. Ka man skal si... Rått! Og vel så det. Skal få med meg programmet på Sky Sport.

    SvarSlett
  2. ja, det blir spennende å se. Er vel på Sky TV dog og ikke Skysport, tror jeg.

    SvarSlett